Annsofie_på_mlogga

Ett av Kävlingemoderaternas löfte inför valet 2014 är att vi ska verka för att trygghetsboende byggs i våra huvudorter. Vad är då trygghetsboende? Ja, den frågan fick jag av en av våra seniora medborgare som ringde enkom för att diskutera frågan. En av de roligaste delarna med att ha ett förtroendeuppdrag är just de samtal man får vara med om, vare sig det är på byn, i organiserade dialoger, i kampanjer eller de som aktivt söker om mig genom att maila eller ringa.

Mitt svar? Ett trygghetsboende är ett boende som är anpassat för äldre, exempelvis med hiss, inga trösklar, automatöppnade dörrar, anpassade badrum. På ett tryggetsboende finns det också en viss service. Här blev samtalet mer intressant – mannen som ringde frågade om ”vilken service då” och eftersom tryggetsboende inte är planerade ännu vände jag på frågan och sade ”får jag fråga, vilken service skulle du vilja ha på ett trygghetsboende”. Mannen svarade då att ”ja, han och hans vänner åt lunch tillsammans regelbundet och hade diskuterat detta och det var blandade funderingar på allt från gemensamhetsutrymme, biljardbord till vaktmästare som fixade”. Min fråga tillbaka till mannen var om han ville att jag kom vid ett av deras lunchtillfälle så kan vi diskutera det hela tillsammans.  Reaktionen var härlig och oslagbar ”men vill du det? har du tid med det?” – Absolut! Det är det viktigaste och roligaste – dialog med de som berörs av verksamheterna.

Resultatet? Jag ser fram emot en trevlig lunch nästa vecka – med bra input från en viktig grupp om vad de tycker om trygghetsboende. Ett löfte som tydligen väcker engagemang och entusiasm.