Pia Kvalitetskommun

Äntligen var det dags – Kävlinge skulle få resultatet av flera års arbete.
Kävlinge skulle vara med och slåss om titeln ”Sveriges kvalitetskommun 2015”. Ett politiskt beslut, ett politisk mål och brett politiskt förankrat.

Från enskild enhet upp till kommunledning har man nu under flertalet år strävat mot just detta mål. Arbete med målstyrning, arbete med värdegrund, arbete med kundlöfte, arbete med kvalitetssäkring, arbete med bilden av Kävlinge, arbete, arbete, arbete.

Högsta kvalité=låg skatt.
Varför ville vi att Kävlinge bli Sveriges kvalitetskommun? Jag säger som min son ”fråga inte varför, fråga istället varför inte”. Varför skulle vi inte kunna vara den kommun i Sverige som står på topp när det gäller kvalité i vårt utförande?
Framförallt ville vi moderater visa att kommunal service i toppklass med framgång kombineras med låg skatt.
Kvalité är så mycket mer än pengar, det är bemötande, tillgänglighet, service, kunskap, företagande och mångfald.

Sveriges Kvalitetskommun 2015 = Kävlinge!
Kävlinge kan nu med rätta stoltsera med titeln ”Sveriges kvalitetskommun 2015” och de som ska äras är givetvis kommunens medarbetare som alla har jobbat och bidragit till detta. MEN det hade inte gått utan tydliga politiska mål, tydliga prioriteringar och tydligt ledarskap.

Som Pia sade ”det är roligt att vara bra, men det är ännu roligare att vara bäst”. Så vad gör vi nu? Vi fortsätter att ha allra roligast – för vi levererar  service i toppklass till våra invånare.