Denna nyhet är mer än 3 år gammal

9 december, 2015

Nu kommer måltidsvän till Kävlinge!

mat

De tre stora utmaningarna vi har i vårt samhälle när det gäller våra seniorer är ensamhet, otrygghet och undernäring. För de som bor hemma i sina ordinära boende är det extra svårt för oss att nå fram. Den senaste undersökningen som SKL gjorde visade på dessa utmaningar och med anledning av det lade vi fram ett direktiv som heter spisevän – numera måltidsvän.

Det är ett projekt som startade i Danmark och enkelt uttryckt går ut på att vi har en frivilligorganisation som går hem och äter hemma hos äldre som vill ha en måltidsvän. Vi startar detta som ett projekt under 2016 och i kävlingemodellen så har vi 20 frivilliga som antingen kommer hem och äter hos personen i fråga eller går hem och hämtar hen och går till restaurangen sedan och äter tillsammans.

Vad åstakommer vi med detta? I de bästa världar så minskar vi ensamheten, ökar tryggheten och samtidigt minskar undernäringen för de personer som har en måltidsvän. Med relativt enkla medel kan vi ge väldigt mycket till den enskilda personen. Vi kör igång 2016 och utvärderar i slutet av året.

Vi måste våga satsa och prova nya vägar för att hitta de målgrupper som behöver oss bäst!

http://kavlinge.lokaltidningen.se/sallskap-runt-bordet-ska-oka-matlusten-/20151209/artikler/151209833/1141

Annsofie  Annsofie

 

Ta ställning och dela artikeln