Denna nyhet är mer än 3 år gammal

26 januari, 2016

Rapport från gruppmöte med Kävlingemoderaterna

Under gårdagskvällen höll vi årets första gruppmöte, diskussionerna kretsade kring de utmaningar som våra nämnder står inför under våren.

För bildnings del handlade det om den obligatoriska förskola som staten står i begrepp att införa men även det egna målet om en kemikaliefri förskola.

På den tekniska fronten kretsade diskussionerna kring den upphandling av sophämtning som är planerad men även om de personalförsörjningsutmaningar som vår deltidsbrandkår i Kävlinge kämpar med.

Från socialnämnden handlade det om hur vi hanterar svallvågorna efter den flodvåg av flyktingar regeringen lät forsa in över oss under fjolåret. Problemställningar är många, de flyktingar vi blir ålagda att ta hand om ska ha tak över huvudet, utbildning och en trygg tillvaro.

KKBs ordförande gästade oss och höll en föredragning om de förfrågningar som gjorts av energibolagen om en anslutning av KKBs bestånd och därmed Kävlinge till det fjärrvärmenät som idag sträcker sig från Helsingborg till Lund. Kävlinge är en av få kommuner i Sverige som är utan fjärrvärme och Kävlingebornas miljöbelastning skulle minska med fjärrvärme.

Gruppen ställde sig positiv till projektet förutsatt att det inte ska kosta några skattepengar utan marknadens aktörer ska stå för investeringar och risker.

Johan Andersson Johan Andersson

Ta ställning och dela artikeln