Den 25 november hade skånemoderaterna sin nomineringsstämma till riksdags och regionlistorna till val 2018. Kävlingemoderaterna var representerade av 12 ombud (Pia Almström, Johan Ericsson, Patrik Bengtsson, Julia Stala, Kjell-Arne Ohlsson, Alexandra Wallin, Anders Lindvall, Thomas Lövskog, Johan Westin, Ulla Nordström, Ulf Nordström samt Tommy Almström) och två observatörer som tillika var kandidater till riksdag (Boriana Åberg) och region (Annsofie Thuresson)

Efter inledning av både vår partiledare Ulf Kristersson och partisekreterare Gunnar Strömmer så var det dags för riksdagens listor att sättas.

Pia Almström, som varit vice ordförande i rekryteringsstyrelsen, satt i stämmopresidiet. Fem kandidater skulle rangordnas och vår Boriana Åberg höll ett lysande, ideologiskt och personligt tal som gick hem hos ombudet. Det visade sig tydligt i omröstningen där vi med stor stolthet kunde konstatera att Boriana blev, med bred marginal, framröstad att toppa valsedlen för Skåne Södra.

”Jag är glad och hedrad över förtroendet att toppa riksdagslistan.” säger Boriana Åberg.” För mig, som är född och uppvuxen i en kommunistdiktatur är det mycket stort att inte bara få rösta utan också själv ställa upp i fria och demokratiska val. Nu gäller det att kämpa för en moderat valseger” fortsätter Boriana Åberg.

Efter lunch fortsatte nomineringsstämman med valen till regionen. Johan Ericsson, som varit ordförande i rekryteringsstyrelsen, satt ordförande för denna del av stämman. De 10 första kandidaterna var rangordnade sinsemellan men fick möjlighet att under en minut presentera sig och deras tankar kring region Skåne. Stämman fastställde sedan föreslagen valsedel och Annsofie Thuresson representerar Kävlingemoderaterna på en ledande fjärde plats på Mellankretsens lista.

”Jag är väldigt glad att jag fått förtroendet att representera moderaterna i regionen. För Kävlinge är det oerhört viktigt att ha en kandidat som kan vara med och påverka och förändra det som också påverkar våra invånare dagligen, som tillgängligheten i primärvården eller situationen på E6” säger Annsofie Thuresson

Detta är första gången vi har ett förstanamn på riksdagslistan och även ett ledande namn på regionlistan. Det innebär att du som invånare kan välja starka Kävlingemoderater, inte bara i kommunen, utan också i region och riksdag. Kandidater som kommer att arbeta för Kävlinge, Skåne och Sveriges bästa.

Styrelsen – Kävlingemoderaterna