14 juni, 2022

Nollvision undernäring fortsätter – lagad mat levereras till våra seniorer.

Kävlinge kommun har varit först ut med, dels nollvision för undernäring äldre, dels att vii är pilotkommun i ett vinova-projekt kring just bättre mat för äldre.

En sak som saknas och efterfrågas i Kävlinge kommun är lagad, anpassad mat som kan levereras hem till de som har behov av detta. Det inför vi nu i sommar. Vår måltidsenhet erbjuder en meny av varierat utbud där våra omsorgstagare med inköp kan välja även dessa måltider och få hemlevererat två gånger i veckan.

Fördelen med att vår måltidsenhet skapar dessa menyer och måltider är att vi dels kan, till viss gräns, individuellt utforma om man behöver konsistensanpassning, har allergier eller andra delar att ta hänsyn till, dels att vi kan näringsberika så att vi är säkra på att maten inte bara smakar gott utan gör gott. Menyn varieras också efter säsong och utbud.

Vi i Moderaterna är stolta över att vara först ut med nollvision för undernäring och att vi kan ta detta efterlängtade steg ut till alla seniorer med behov.

Ta ställning och dela artikeln